Pilates Thema les – Begin en Eind Heiligbeen en Staartbotje – 18 februari

bekken puur

Wat gaan we doen?
In deze les ontdekken we de invloed van het heiligbeen en het staartbotje op onze houding en beweging.

Waarom is het belangrijk?
De stand en mobiliteit van je heiligbeen en staartbotje, en daarmee je SI-gewricht, is bepalend voor het soepel functioneren van je hele lichaam.

Deze les is te volgen in de studio en online. Ben jij erbij?

Schrijf je in via info@studionoraknol.nl of bel 06-2016 3298

Kosten: € 15,—

Je heiligbeen is het fundament van de wervelkolom en het sluitstuk van de bekkengordel. Het bevindt zich tussen de onderste rugwervel en de beide bekkenhelften. Het is een transferpunt voor support en beweging.

Het is alleen niet het alleronderste puntje van de wervelkolom. Dat is je staartbotje. Net als bij dieren met een lange staart helpt het staartbotje ons om op koers en in balans te blijven.
En het staartbotje heeft een directe verbinding met de bekkenbodem. De basis van ons bestaan.

Aan het andere eind van de wervelkolom bevindt zich je nek, hoofd en schouders. Alles wat je doet met het ene eind van de wervelkolom heeft invloed op het andere eind. Of je nu met je staartbotje of je hoofd begint. En dan niet alleen onder-boven maar ook links-rechts.

Door je staartbotje in beweging te zetten en te balanceren vindt je een nieuw evenwicht en een nieuw gemak in je hele lichaam.

Pilates thema lessen: Aan de hand van een thema gaan we de diepte in. We besteden aandacht aan wat er beweegt en op welke manier. Om inzicht te krijgen in het functioneren van je lichaam. Zodat je het meeste profiteert van de beweging die je maakt.

Of je nu voor de eerste keer Pilates doet of al een hele tijd de Pilates Thema lessen zijn interessant voor iedereen.

STOTT PILATES ® in Groningen © 2022