Rust en herstel op elk moment – workshop 15 december

borstels FM

In onze drukke en volle agenda’s hebben we ook rust en herstel periodes nodig. Eén van de beste en simpelste dingen die je kunt doen is liggen op de grond in de “constructive rest position”. Dit begrip komt uit de ideokinese, één van de voorlopers van de Franklin-Methode®.

Ideokinese is ontstaan in de jaren twintig van de 20e eeuw en is gebaseerd op het idee dat je voorstelling , gedachten, gevoelens over beweging je beweging beïnvloeden.

Tijdens de “Constructive rest position” (actieve rust positie) lig je op de grond in een actieve positie en gebruik je je voorstellingsvermogen. Je stelt je beweging voor zonder echt te bewegen. Deze beweging is precies, heeft richting en plaats. Het werkt ontspannend en kalmeert je zenuwstelsel.

Door dit regelmatig te doen ontstaat er een innerlijke wijsheid van waaruit je gaat bewegen. Je houding verbetert en je ervaart meer plezier en gemak.

In deze workshop leer je de “constructive rest position” en haar toepassingen. En wat er voor nodig is (bijna niets). Iedereen kan het doen, ongeacht conditie en leeftijd.

Waar en wanneer: zaterdag 15 december van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Docente: Nora Knol, gedipl. Bewegingspedagoge Franklin Methode®
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

STOTT PILATES ® in Groningen © 2017