Workshops

Workshops

Bewegen en beleven horen bij elkaar. Door beweging blijven we gezond. Wat je in je dagelijks leven doet, bepaalt hoe fit en beweeglijk je bent. De workshops Beleving in Beweging en Franklin Methode ® workshops die ik geef, zijn ontdekkings- reizen. Reizen in je zelf om bewust het functioneren van je lichaam en je gewoontepatronen te ervaren.

Ze helpen je ontdekken hoe je lichaam bedoeld is om te functioneren. Elk spiertje, elk skeletdeel, elk orgaan kent eigen bewegingswetten. Ik reik handvatten aan die je helpen om de wijsheid van je lichaam te benutten. Via de ervaring kun je veranderingen in gang zetten. Je gaat beter en makkelijker bewegen. 

Naast mijn Pilateslessen geef ik geregeld verdiepende dagdeelworkshops die een creatief en onderzoekend karakter hebben. Ik werk daarin met vrije vorm. Het plezier in bewegen staat centraal. Verantwoord en vrolijk. 

Voor mij als docent is het geven van workshops een manier om mijn nieuwverworven kennis in praktijk te brengen en met de cursisten iets meer de diepte op te zoeken. Het is altijd een hele leuke wisselwerking. Dus voel je vrij om eens mee te doen!

Wat gaan we doen? 

Dansen, natuurlijk bewegen en bewegingsmogelijkheden onderzoeken. Je gaat aan de hand van mijn instructies aan de gang met ervaren wat zich in je lichaam afspeelt, zonder oordeel. Laat je lichaam voor zich spreken. Het effect kan je daadwerkelijk verrassen. 

Waarin begeleid ik je? 

Ik help je op een speelse manier met verfijnde kennis van de anatomie om nieuwe bewegingsmogelijkheden voor jezelf te ontdekken. Ik kies/ gebruik hierbij ook muziek. En beelden.

Kan ik met blessures trainen? 

Je kunt zelfs lang ingesleten bewegingspatronen veranderen door je lichaam te ervaren, zonder dat je hoofd ertussen zit. Twijfel je, neem dan gerust contact op.

Wat levert het op?

Je vergroot je palet aan bewegingsmogelijkheden. Je kunt bewegingen weer uitvoeren op de manier die voor jouw lichaam het meest efficiënt is en goed voelt. 

En wat nog meer? 

Op termijn kan contact met het lichaam veel bewerkstellingen. Het kan zorgen voor een rustig soort vertrouwen in jezelf en in de ander. Het enige dat gevraagd wordt, is dat je je lichaam aandacht geeft.

Bij de workshops ‘Beleving in Beweging’ focus je op wat je lichaam wil en wat jouw eigen lichaam góed doet. Je zintuigen worden op een speelse manier geprikkeld om ruimte te creëren voor verandering. Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.
Na een fijne actieve workshop ga je vol inspiratie naar huis en heb je genoeg meegekregen om zelf thuis in praktijk te brengen

Waar en wanneer?