Beleving in Beweging

Ons hele leven zijn we in ontwikkeling en in staat om te veranderen. We zijn ontstaan in water en gevormd door water. We komen voort uit beweging. Begonnen als ééncellig wezen ontwikkelen we in de baarmoeder tot een complexe, wonderschone baby.

Ik geef geregeld de workshop ‘Beleving in beweging’. Deze workshop prikkelt je zintuigen op een speelse manier en creëert ruimte voor verandering. Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.

Het plezier in bewegen terugvinden is van groot belang om gemakkelijk te bewegen. Door terug te gaan naar het begin creëer je nieuwe kansen op gemak en efficiëntie.

Je leert in deze workshop het functioneren van je lichaam beter kennen. Wisselende stimulansen dagen je zintuigen en reflexen uit. Met aandacht en verbeelding creëer je een transformatie. Er is geen anatomische voorkennis nodig.

Je lichaam wijst de weg, ondersteund door de muziek.

Mee met de wind – een zachte wervelkolom
zaterdag 19 januari van 10.00-12.30 uur

Download flyer
Bewegen is goed. Bewegen met focus en aandacht is nog beter. Verbeelding en je zenuwstelsel kunnen je daarbij helpen. Een duidelijk beeld helpt je zenuwstelsel om het meest efficiënte spierpatroon te kiezen om een beweging uit voeren.

Nu ervaar je je wervelkolom misschien als stijf en onbuigzaam. Maar er was een tijd dat je alle kanten op kon. Door terug te gaan in de tijd en de verschillende ontwikkelingsstadia ontdek je oeroude patronen die je vandaag de dag kunnen helpen. Nieuwe én heel oude bewegingsmogelijkheden ontdekken biedt perspectief op meer ontspanning en een betere houding. Er is veel meer wat ons doet bewegen en overeind houdt dan alleen het skelet en spiersysteem.

Een zachte, meebewegende wervelkolom maakt dat je stevig op je voeten staat. Je bent niet omver te blazen. Zeg vaarwel tegen overbodige spanning en creëer een transformatie met verbeelding, aanraking, beweging en muziek. Om opnieuw soepel en fris te worden.

Waar en wanneer: zaterdag 19 januari van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Kracht of gemak – souplesse met zachte spieren
zaterdag 9 februari van 10.00-12.30 uur

Download flyer

Spierkracht wordt nog weleens als belangrijkste aanjager van beweging gezien. Misschien omdat het een gevoel van controle biedt. Het gevoel dat je in elk geval iets doet om beter of sterker of soepeler te worden.Toch pakt dat soms verkeerd uit. Hoe meer je je best doet, hoe beroerder het gaat. Er moet een andere weg zijn.

Wij zijn geen muur maar een levend driedimensionaal bouwwerk van botten, spieren en gewrichten. Omgeven en verbonden met elkaar door bindweefsel. Met veerkracht en souplesse.
De harde delen, onze botten, fungeren als stutten en steigers. Zij weerstaan de druk. Onze zachte delen, spieren en bindweefsel, houden de boel bij elkaar en vangen schokken op. Via de zachte delen worden krachten en bewegingen door gegeven. Een evenwichtige samenwerking tussen hard en zacht zorgt voor gemakkelijke, soepele beweging en een optimale houding. Om meer resultaat te verkrijgen met minder inspanning.

In deze workshop gaan we terug naar de ontwikkeling, groei en inzet van de spieren om een nieuw evenwicht te ontdekken tussen kracht en gemak. Met hulp van met verbeelding, aanraking, tast en muziek wordt bewegen weer een feest.

Waar en wanneer: zaterdag 9 februari van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Soepel en watervlug – vloeibare kwaliteit
zaterdag 16 maart van 10.00-12.30 uur

Download flyer

Als je naar spelende kinderen of dieren kijkt zie je gemakkelijke en vloeiende bewegingen met een groot aanpassingsvermogen. Mee gaan met de stroom lijkt zo eenvoudig en rustgevend. Wij zijn daar ook mee geboren. Tijdens onze ontwikkeling van waterwezens naar landwezens hebben we veel van deze waterkwaliteiten in ons lichaam behouden. Wel vaak in een iets gewijzigde vorm maar elke levende cel in ons lichaam drijft in water. De vloeistoffen zijn het transportsysteem van ons lichaam. Zuurstof en voedingsstoffen bijvoorbeeld worden via het bloed naar de juiste plek gebracht. Een volwassen persoon bestaat nog steeds voor meer dan de helft uit water.
Water kan bevriezen of verdampen maar niet verkrampen. Door een beroep te doen op onze vloeibare kwaliteiten kunnen we uit vastgegroeide houdings- en bewegingspatronen komen.

Beweging, tast, verbeelding en muziek helpen daarbij. Om zo het plezier in bewegen terug te vinden en opnieuw soepel en lenig te worden.

Waar en wanneer: zaterdag 16 maart van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

Meer:

13 april – onderwerp nog niet bekend
18 mei – onderwerp nog niet bekend
15 juni – onderwerp nog niet bekend

Nieuwsbrief/mailing

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Stuur dan alsjeblieft een mail naar info@studionoraknol.nl onder vermelding van Nieuwsbrief.

Ervaringen deelnemers eerdere workshops

“Een mooie combinatie tussen begrijpen, invoelen en speelsheid. Om daarna de ruimte te hebben om te gaan bewegen op dat wat zich aandient, met steeds te gek goed gekozen muziek. Dan kan ik in mezelf ontdekken wat er al was, maar nog niet herkent had.”

“Heel bijzonder om te voelen hoe mijn bindweefsel alles in mijn lichaam met elkaar verbindt, en nog bijzonderder om te ervaren hoe wij als groep mensen die meedoen aan de workshop op dezelfde subtiele manier met elkaar in verbinding zijn: één cel verdeeld in heel veel cellen die weer bij elkaar komen op de grond, heel geleidelijk maar onweerstaanbaar naar elkaar toe getrokken.
De workshop bleef doorwerken, het gevoel van een heel dun vliesje dat mijn hele lichaam omfloerst, zacht en sterk tegelijkertijd.Het zelf helend vermogen van het lichaam werd voelbaar en ervaarbaar gemaakt.”

“Onbekend met de wereld van body and mind was ik verrast over de heldere en praktische aanpak. Eerst bewegen en dan voelen en analyseren wát er zich in je lichaam afspeelt met je botten, spieren en organen. Af en toe wordt een beroep gedaan op je fantasie waarbij je soms even ‘een knop moet om zetten’. Het vraagt veel concentratie om goed te kunnen waarnemen maar dat werkt voor je hoofd weer ontspannend. Het uitwisselen van onze bevindingen (tijdens de les) versterken het bewustzijn en creëren een onderlinge band. Het gevoel dat je arm er los bijhangt of dat je voeten bij je weg lopen zijn ervaringen die je wel met anderen wilt delen. Verfrissend en leuk om te doen.”

STOTT PILATES ® in Groningen © 2017