Beleving in Beweging

Ons hele leven zijn we in ontwikkeling en in staat om te veranderen. We zijn ontstaan in water en gevormd door water. We komen voort uit beweging. Begonnen als ééncellig wezen ontwikkelen we in de baarmoeder tot een complexe, wonderschone baby.

Ik geef geregeld de workshop ‘Beleving in beweging’. Deze workshop prikkelt je zintuigen op een speelse manier en creëert ruimte voor verandering. Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.

Het plezier in bewegen terugvinden is van groot belang om gemakkelijk te bewegen. Door terug te gaan naar het begin creëer je nieuwe kansen op gemak en efficiëntie.

Je leert in deze workshop het functioneren van je lichaam beter kennen. Wisselende stimulansen dagen je zintuigen en reflexen uit. Met aandacht en verbeelding creëer je een transformatie. Er is geen anatomische voorkennis nodig.

Je lichaam wijst de weg, ondersteund door de muziek.

Bekken in beweging- training voor je bekkenbodem
zaterdag 13 april van 10.00-12.30 uur

download flyer
Gezonde en gebalanceerde beweging begint in het bekken en laat je hele lichaam meeprofiteren.
Je bekken is een belangrijk kruispunt in je lichaam. Grote bewegingen veroorzaken een gewichtsverschuiving in je bekken. Tegelijkertijd is het de plaats waar je stabiliteit begint.
De bekkenbodem is betrokken bij praktisch alle bewegingen die je maakt; lopen, zitten, staan, dansen, fietsen etc.

Om dichterbij een vitaal bekken te komen helpt het als je een duidelijk beeld hebt van datgene wat je wilt gaan trainen. Een goede bekkenbodem-training is dynamisch, bouwt kracht op en vergroot de beweeglijkheid en elasticiteit. Het hele systeem van botten, spieren en banden moet op een gecoördineerde manier samenwerken. De organen in je bekken en hun onderlinge positie bepalen mede de vitaliteit, draagkracht en veerkracht van je bekken.
Een aanwezige en levendige bekkenbodem ondersteunt je houding. Omgekeerd geeft een opgerichte houding je bekken en haar organen de kans om hun eigen aangeboren positie in te nemen.

Waar en wanneer: zaterdag 13 april van 10.00-12.30 bij Centrum Al Nour, Blekerstraat 17 in Groningen
Kosten: € 37,50
Opgave:  info@studionoraknol.nl of 06-20163298

 

Meer:

18 mei –  onderwerp nog niet bekend
22 juni – onderwerp nog niet bekend

Nieuwsbrief/mailing

Als je op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief. Stuur dan alsjeblieft een mail naar info@studionoraknol.nl onder vermelding van Nieuwsbrief.

Ervaringen deelnemers eerdere workshops

“Een mooie combinatie tussen begrijpen, invoelen en speelsheid. Om daarna de ruimte te hebben om te gaan bewegen op dat wat zich aandient, met steeds te gek goed gekozen muziek. Dan kan ik in mezelf ontdekken wat er al was, maar nog niet herkent had.”

“Heel bijzonder om te voelen hoe mijn bindweefsel alles in mijn lichaam met elkaar verbindt, en nog bijzonderder om te ervaren hoe wij als groep mensen die meedoen aan de workshop op dezelfde subtiele manier met elkaar in verbinding zijn: één cel verdeeld in heel veel cellen die weer bij elkaar komen op de grond, heel geleidelijk maar onweerstaanbaar naar elkaar toe getrokken.
De workshop bleef doorwerken, het gevoel van een heel dun vliesje dat mijn hele lichaam omfloerst, zacht en sterk tegelijkertijd.Het zelf helend vermogen van het lichaam werd voelbaar en ervaarbaar gemaakt.”

“Onbekend met de wereld van body and mind was ik verrast over de heldere en praktische aanpak. Eerst bewegen en dan voelen en analyseren wát er zich in je lichaam afspeelt met je botten, spieren en organen. Af en toe wordt een beroep gedaan op je fantasie waarbij je soms even ‘een knop moet om zetten’. Het vraagt veel concentratie om goed te kunnen waarnemen maar dat werkt voor je hoofd weer ontspannend. Het uitwisselen van onze bevindingen (tijdens de les) versterken het bewustzijn en creëren een onderlinge band. Het gevoel dat je arm er los bijhangt of dat je voeten bij je weg lopen zijn ervaringen die je wel met anderen wilt delen. Verfrissend en leuk om te doen.”

STOTT PILATES ® in Groningen © 2017