Wel oud worden maar niet oud zijn

Blijven bewegen is van groot belang. We zijn allemaal jong begonnen; beweeglijk, nieuwsgierig en met volharding om iets te bereiken. Via vallen en weer doorgaan. Elke levensfase heeft zo haar eigen kwaliteiten. Wat we toen onbewust deden kunnen we nu bewust inzetten om oud te worden maar niet oud te zijn. Via beweging je lichaam leren kennen helpt om goed in je lijf te zitten en stress te verminderen. Het is ook nog eens goed voor je immuunsysteem. In deze workshop gaan we op zoek naar de kwaliteiten van beide levensfasen, baby en volwassene, en nemen van beide het beste.

Oorsprong en ontstaan
Ons hele leven zijn we in ontwikkeling en in staat om te veranderen. We zijn ontstaan in water en gevormd door water. We komen voort uit beweging. Begonnen als ééncellig wezen ontwikkelen we in de baarmoeder tot een complexe, wonderschone baby. Na de geboorte gaat de ontwikkeling door tot dat we uiteindelijk leren lopen en staan. Wat we in deze tijd leren is bepalend voor hoe we later door het leven gaan. Maar het is niet zo dat alles voorgoed vast ligt. Het plezier in bewegen terug vinden is van groot belang om gemakkelijk te bewegen. Door terug te gaan naar het begin creëer je nieuwe kansen op gemak en efficiëntie.

Bij de workshops ‘Beleving in Beweging’ focus je op wat je lichaam wil en wat jouw eigen lichaam góed doet. Je zintuigen worden op een speelse manier geprikkeld om ruimte te creëren voor verandering. Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.