Beleving in beweging – Je zintuigen en meer

Via onze zintuigen worden we onze eigen binnenwereld en de wereld om ons heen gewaar.
Vaak worden zien, horen, ruiken en proeven als eerste genoemd. Maar je huid is je grootste zintuig. Tast is één van de belangrijkste zintuigen. Als embryo, foetus en baby hebben we ons ontwikkeld via tast en beweging.

Het bewust waarnemen van je lichaam en haar sensaties werkt preventief. Als je je zelf kunt waarnemen en tegelijkertijd in de buitenwereld kunt zijn, voorkom je blessures. Veel blessures komen voort uit een onopgemerkte onbalans in het lichaam.

Helaas nemen veel mensen hun lichaam pas waar als het zeer doet. Maar er is natuurlijk veel meer als ongemak en pijn. Als je ook de goede dingen kunt waarnemen geeft dat een positief lichaamsgevoel. Door je zelf te trainen in het waarnemen van je lichaam vanuit de zintuigen leer je je gewoontepatronen kennen. En kun je dat patroon kiezen dat het beste bij je lichaam past.

De workshop ‘Beleving in beweging’ prikkelt je zintuigen op een speelse manier en creëert ruimte voor verandering. Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.