Balans tussen schouders en handen

Dagelijks hebben we onze handen en armen nodig voor duizenden dingen. Eten, iets oppakken, achter de computer, je aankleden, fietsen etc. De schoudergordel maakt het mogelijk om onze armen en handen vrij in de ruimte te bewegen. Een goede balans tussen schouders en handen maakt dat we al deze dingen efficiënter kunnen doen met meer coördinatie en minder krachtsinspanning.

Een slechte houding, verkeerde bewegingspatronen of een gebrek aan coördinatie kunnen een optimale samenwerking tussen handen en schouders in de weg zitten. Door je bewust te worden van de patronen die je tot nu toe gebruikt om iets te bereiken creëer je mogelijkheden om te veranderen.

In deze workshop leer je hoe je beweeglijk kunt zijn zonder je evenwicht te verliezen of spanning in nek en schouders te creëren. De nieuwe inzichten maak je je eigen met aandacht, verbeelding, tast, muziek en beweging via speelse oefeningen. Op die manier creëer je andere, efficiëntere patronen die maken dat je met meer gemak en soepelheid je dagelijkse activiteiten kunt doen.