Kracht of gemak – souplesse met zachte spieren

Spierkracht wordt nog weleens als belangrijkste aanjager van beweging gezien. Misschien omdat het een gevoel van controle biedt. Het gevoel dat je in elk geval iets doet om beter of sterker of soepeler te worden.
Toch pakt dat soms verkeerd uit. Hoe meer je je best doet, hoe beroerder het gaat. Er moet een andere weg zijn.
Wij zijn geen muur maar een levend driedimensionaal bouwwerk van botten, spieren en gewrichten. Omgeven en verbonden met elkaar door bindweefsel. Met veerkracht en souplesse.
De harde delen, onze botten, fungeren als stutten en steigers. Zij weerstaan de druk. Onze zachte delen, spieren en bindweefsel, houden de boel bij elkaar en vangen schokken op. Via de zachte delen worden krachten en bewegingen door gegeven. Een evenwichtige samenwerking tussen hard en zacht zorgt voor gemakkelijke, soepele beweging en een optimale houding. Om meer resultaat te verkrijgen met minder inspanning.

In deze workshop gaan we terug naar de ontwikkeling, groei en inzet van de spieren om een nieuw evenwicht te ontdekken tussen kracht en gemak. Met hulp van met verbeelding, aanraking, tast en muziek wordt bewegen weer een feest.

archief berichten