Regelmatig Pilates beoefenen biedt vele voordelen

Van Pilates wordt je sterker en soepeler. Je balans en coördinatie verbeteren. Dat kunnen we allemaal goed gebruiken. Als je lekker in je vel zit kun je veel beter de dagelijkse stress van onze jachtige maatschappij aan.
Pilates beoefenen verbetert ook je lichaamsbewustzijn. Wat maakt dat je eerder in de gaten hebt waneer je teveel vraagt van je lichaam. Soms lijkt het alsof pijn of een blessure er zomaar is. Maar vaak is daar al een lange onopgemerkte weg aan vooraf gegaan. De meeste blessures komen namelijk voort uit te weinig beweging, eenzijdige beweging of verkeerd uitgevoerde beweging.
Bij Pilates ligt de aandacht bij een sterk centrum en bewegen vanuit het centrum. De schouder en heupgewrichten zijn vrij om te bewegen. De nadruk ligt op het verlengen en versterken van je spieren.
Daar wordt je leniger van. En als je meer vrijheid en evenwichtig hebt in je bewegingen wordt het weer makkelijker om stevig op je benen te blijven staan.
8 januari starten de groepslessen Pilates weer. Dan is het beperkt mogelijk om in te stromen in een bestaande basisgroep. Enige bewegingservaring is wel een vereiste omdat het geen beginnersgroepen zijn.
Bij twijfel kun je altijd contact opnemen en dan kunnen we overleggen of je zou passen in de basisgroep.