Veel blessures komen voort uit een onbalans in het lichaam

Helaas nemen veel mensen hun lichaam pas waar als het zeer doet. Maar er is natuurlijk veel meer als ongemak en pijn. Als je ook de goede dingen kunt waarnemen geeft dat een positief lichaamsgevoel.

Het bewust waarnemen van je lichaam en haar sensaties werkt preventief. Als je je zelf kunt waarnemen en tegelijkertijd in de buitenwereld kunt zijn, voorkom je blessures. Veel blessures komen voort uit een onopgemerkte onbalans in het lichaam.

Bij een Franklin-Methode® workshop beginnen we daarom met het waarnemen van ons lichaam en haar sensaties. Zodat we weten wat ons startpunt is en waar we wat aan willen doen. Aan het einde van de workshop doen we het nog een keer zodat we weten of de workshop ons iets opgeleverd heeft.

Waarnemen doen we via de zintuigen. Zien, horen, ruiken en proeven worden vaak als eerste genoemd. Maar tast via de huid is één van de belangrijkste zintuigen. Als embryo, foetus en baby hebben we ons ontwikkeld via tast en beweging.

Door je zelf te trainen in het waarnemen van je lichaam vanuit de zintuigen leer je je gewoontepatronen kennen. En kun je dat patroon kiezen dat het beste bij je lichaam past.

17 maart bij de Franklin-Methode® workshop ‘Beleving in beweging’ geven we speciale aandacht aan de zintuigen. Door je zintuigen op een speelse manier te prikkelen creëer je ruimte voor verandering. Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.

www.franklin-methode.nl