Mee met de stroom

Mee gaan met de stroom lijkt zo eenvoudig en rustgevend. Als je naar kinderen kijkt zie je gemakkelijke en vloeiende bewegingen met een groot aanpassingsvermogen. Wij zijn daar ook mee geboren maar door allerlei omstandigheden kan het zijn dat we vast gegroeid zijn in bepaalde houdings- en bewegingspatronen die ons eerder stram dan los maken. Het plezier in bewegen terug vinden is van groot belang om weer gemakkelijk te gaan bewegen.

Van nature bewegen we en alles in ons in spiralen, cirkels en golven. Geen één bot is volkomen recht, spieren slingeren zich in lange ketens om ons heen. Overal vind je ze, spiralen, de oervorm van het leven. Ze weerspiegelen onze ontwikkeling van waterwezens naar landwezens. De transformatie die we hebben doorgemaakt in de baarmoeder en tijdens de evolutie.

Met focus, nieuwsgierigheid, verbeelding en muziek herontdekken we tijdens deze workshop de spiralen in ons lichaam, hoe we bewegen en hoe we zijn gevormd. Om terug te gaan naar het plezier in bewegen en opnieuw soepel en lenig te worden.