Vrijheid en souplesse in nek en kaken op 11 november = Vol

zaterdag 11 november van 09.30-11.30 uur

Wat gaan we doen?

In deze les gaan we op een speelse en verrassende wijze op zoek naar manieren om onze nek en kaken los te maken en te bevrijden van spanning.

Waarom is het belangrijk?
De stand van je nek en kaken heeft invloed op je hele lichaam. Door je nek te bevrijden hervindt je hele lichaam haar souplesse en kracht.

Deze les is te volgen in de studio en online.
Ben jij erbij? 
Kosten: € 20,—
Schrijf je in via info@pilatesgroningen.nl of bel 06-2016 3298

Vrijheid en souplesse in nek en kaken

Via spier-bindweefsel verbindingen (myofasciale meridianen) worden beweging en kracht door gegeven in het lichaam.  Op een aantal plekken in je lichaam komen verschillende van deze spier-bindweefsel slingers bij elkaar om zich van daaruit weer te verspreiden. Zo ontstaat trek en strek in alle richtingen. 
Vanwege al die trek en strek is er kans op onbalans op deze plekken. Maar het zijn ook de plekken waar de meeste winst te behalen valt. Door te focussen op zo’n ontmoetingsplek ontstaat niet alleen lokaal profijt maar profiteert het hele lichaam mee.
Eén van die plekken is je nek en achterhoofd. Een cruciaal ontmoetingspunt.
Hoe je je ogen gebruikt heeft direct invloed op de spanning in je nekspieren. En daarmee via de spier-bindweefsel slingers op de rest van je lichaam. Ook de stand en spanning van je kaken heeft via het nekgebied invloed op de rest.

Met focus, nieuwsgierigheid, verbeelding en beweging richten we ons op onze nek en kaken. 
Zo ontdekken we hoe we de relaties binnen ons lichaam kunnen herstellen en onze houding kunnen verbeteren.
Kortom: je nek bevrijden is je hele lichaam bevrijden. 

Als je meedoet aan een Pilates thema les krijg je na afloop de opname van de les. Om thuis nog een maand lang te kunnen oefenen. Zo heb je alle tijd om het geleerde je eigen te maken. En profiteer je nog meer van de les.