Pilates en Slings in Motion in Groningen

Wat is een goede training?

Is je training pas geslaagd als je spierpijn hebt na afloop? Nee zeker niet. Ieder van ons reageert anders op een training. Afhankelijk van je conditie, dagelijkse bezigheden en samenstelling van je lichaam. Over het algemeen krijg je spierpijn als je nieuwe dingen doet. Als je één keer gewend bent aan de beweging is de spierpijn ook over. 

Van belang is een goede voorbereiding en opbouw. Daarbij hou je rekening met je spieren en bindweefsel (fascia). Spieren liggen in bindweefsel en zetten aan tot beweging. Bindweefsel geeft de beweging door. Samen vormen ze een communicatie netwerk. En houden ze je in evenwicht. 

Een goed geconditioneerd spiersysteem ondersteunt de functionaliteit van bindweefsel. En bindweefsel dat passend reageert op veranderingen maakt het de spieren gemakkelijker om hun werk te doen. 

Gezonde spieren en bindweefsel hebben beweging nodig om gezond te blijven. Bij gebrek aan beweging, verkeerd uitgevoerde beweging of een slechte houding kan bindweefsel vast gaan zitten. Waardoor het glij- en doorgeef-vermogen vermindert. Als dat gebeurt kan het bindweefsel niet meer voldoende ondersteuning en elasticiteit bieden. Wat weer kan voelen als stijfheid of spierpijn. Maar met de spieren is niets mis. Ze kunnen alleen geen kant op. De oplossing ligt in het weer plooibaar en glijbaar maken van fascia. 

Een goede training is gericht op het ontwikkelen van sterke, flexibele spieren en bindweefsel (fascia) dat voldoende spankracht, aanpassingsvermogen en elasticiteit bezit. 

Samen zorgen ze ervoor dat je makkelijk en efficiënt kunt bewegen. Met schwung en veerkracht. En dat een heel leven lang.