Pilates en Slings in Motion in Groningen

Niet plat maar vol, het echte plaatje

Wat gaan we doen?
In deze les ontdekken we dat we driedimensionale wezens zijn. We hebben diepte, breedte en lengte.

Waarom is dat belangrijk?
Het volume van je lichaam ontdekken maakt dat je beter kunt aarden, beter contact kunt maken met je omgeving en vrijer kunt bewegen.

Niet plat maar vol, het echte plaatje 

Alles in de natuur beweegt via spiralen, bogen en cirkels. Zelden in een rechte lijn. Dat geldt ook voor ons en onze bewegingen. Maar komt het beeld wat we van onszelf hebben overeen met deze werkelijkheid?  Vaak realiseren we ons niet dat we letterlijk inhoud hebben. En hoe goed ken je je rugzijde. De kant die je niet kunt zien.

Veel van de dingen die we doen gebeuren aan de voorzijde. De structuur van onze handen en armen zijn zo gemaakt dat dat het handigst is. En we kunnen zien wat we doen. Ook heel belangrijk. Dat maakt dat de focus al snel naar voren gericht is.

Maar alle bewegingen die we maken zijn driedimensionaal. Door daar mee te oefenen bevrijden we onszelf uit vaststaande patronen. Ontdekken we nieuwe mogelijkheden en verbindingen. En krijgen we ruimte om onze houding en beweging te optimaliseren. 

Pilates thema lessen: Aan de hand van een thema gaan we de diepte in. We besteden aandacht aan wat er beweegt en op welke manier. Om inzicht te krijgen in het functioneren van je lichaam. Zodat je het meeste profiteert van de beweging die je maakt.

Of je nu voor de eerste keer Pilates doet of al een hele tijd de Pilates Thema lessen zijn interessant voor iedereen.