Buigen of barsten – veerkracht creëren in je onderrug

Katten gaan niet op fitness, doen niet aan gymnastiek en toch is hun rug jaloersmakend soepel en sterk. Hoe krijgen ze het voor elkaar? Ze zijn in staat om mee te bewegen met wat er op ze afkomt. Wat van groot belang is voor een gezonde veerkrachtige rug.

Wij lopen rechtop. Dat heeft ons evolutionair gezien veel gebracht. De lage rug echter bevindt zich nu in een veel kwetsbaarder positie doordat de wervelkolom niet langer hangt tussen vier steunpunten maar zich opricht boven een smalle basis van twee voeten.

Een holle rug hebben wordt vaak gezien als oorzaak van rugpijn. Toch hebben we de curve in onze onderrug nodig, anders zouden we überhaupt niet rechtop kunnen lopen. Je buikspieren trainen wordt vaak als dé oplossing gezien voor rugproblemen maar dat is lang niet altijd het geval. Beweging én stabiliteit wordt mogelijk door een prachtige combinatie van spieren, bindweefsel en specifieke vorm van de botten. Deze combinatie ontdekken, verbeelden en toe-eigenen creëert een natuurlijk opgerichte houding, gemak en ontspanning in de rug en een losse en ontspannen manier van lopen.

Verbeelding, muziek en beweging ondersteunen het proces.