pilatesgroningen

Verbeter je stabiliteit en balans van binnenuit (open voor iedereen)

Wat gaan we doen?
Via beweging, muziek en visualisaties gaan we op zoek naar hoe beweging binnen in het lichaam ons kan helpen gemakkelijk overeind te blijven en te bewegen.

Waarom is het belangrijk?
Er is een constante wisselwerking gaande tussen onze innerlijke en uiterlijke beweging. Zodra je je bewust wordt van deze dynamische balans ontstaat er structurele integriteit. Je lichaam vindt haar eigen weg om je te ondersteunen en te bewegen. Ze doet precies wat nodig is.
Zo voorkom je blessures en kunnen oude blessures zich langzaam oplossen.
En wordt bewegen weer plezierig en gemakkelijk.

Wanneer?
zaterdag 24 februari van 09.30-11.30

Deze les is te volgen in de studio en online.
Ben jij erbij? 
Kosten: € 20,—
Schrijf je in via info@pilatesgroningen.nl of bel 06-2016 3298

Je kunt op veel manieren naar een lichaam kijken. Eén manier is zien hoe onze botten, spieren en bindweefsel samen werken om ons te bewegen en overeind te houden. 

Om dat te verduidelijken kunnen we een tensigriteitsmodel gebruiken. Zie foto. Tensigriteit is een begrip uit de architectuur. Het is een samentrekking van twee woorden: tension en integriteit. Door spanning de vorm behouden. 
In dit model staan de houtjes voor de botten en de elastische banden voor de spieren en het bindweefsel. Nergens raken de houtjes elkaar. De openingen staan voor de gewrichten. 
De houtjes / botten kunnen druk weerstaan en de banden regelen de spanning. Door de spanning van de zachte delen (bindweefsel en spieren) blijft het geheel overeind. De botten zweven als het ware in de zachte delen.
En is er communicatie mogelijk. Als er een kracht uitgeoefend wordt op het model verspreidt de druk en beweging zich over het geheel. Later, als de kracht weer verdwenen is, veert het geheel terug naar de oorspronkelijke vorm.

Een ander begrip wat we kunnen gebruiken zijn de Anatomy Trains van Tom Myers. Anatomy Trains staan voor myofasciale meridianen. Dat zijn spier-bindweefsel verbindingen die in lange ketens over en door ons lichaam lopen. Met elk een eigen functie maar ook onderlinge samenwerking. De meridianen zijn in een constante dialoog met elkaar, samen met je zenuwstelsel, om je botten te centreren, te stabiliseren en in beweging te zetten. 

Deze workshop wordt een experimentele ontdekkingsreis door je lichaam met je botten als herkenningspunten en beweging en muziek als gids . Om het vertrouwen in je lichaam en haar beweging en stabiliteit te (her)ontdekken en te versterken. 

Als je weer vertrouwen krijgt in je lichaam ga je makkelijker bewegen waardoor je weer soepeler wordt. Als je soepeler wordt, worden je bewegingen weer makkelijker waardoor het vertrouwen weer toeneemt enz. enz. Een win win situatie voor je lichaam en geest. En plezier in wat je doet. 

Pilates thema lessen: Aan de hand van een thema gaan we de diepte in. We besteden aandacht aan wat er beweegt en op welke manier. Om inzicht te krijgen in het functioneren van je lichaam. Zodat je het meeste profiteert van de beweging die je maakt.Of je nu voor de eerste keer Pilates doet of al een hele tijd de Pilates Thema lessen zijn interessant voor iedereen.