Wat gaan we doen in het nieuwe seizoen

Verbeter je dagelijkse functioneren – basis
Datgene gaan trainen wat je het meeste doet in je dagelijkse leven levert ook het meeste op. Wat je in de les traint is direct toepasbaar. Waardoor alledaagse bewegingen makkelijker en efficiënter worden. Zo kun je makkelijker iets van de grond oprapen of van de bovenste plank pakken. Of verbetert je balans.                                                   

Klein beginnen – groot eindigen – basis / midden                              
Dynamische stabiliteit ontwikkelen maakt dat je makkelijker je structurele integriteit kunt behouden. Dat wil zeggen dat je geen moeite hoeft te doen om overeind te blijven en dat je gemakkelijk en efficiënt kunt bewegen. Als er structurele integriteit is, is het veilig om grotere bewegingen in meer richtingen te verkennen met vertrouwen en veerkracht. En ontwikkel je je bewegingsspectrum.

Vertrouw je lichaam en creëer bewegingsmoed – midden 
Als je overtuigd bent van het vermogen van je lichaam om betrouwbaar te functioneren kun je uit je comfort zone stappen. En dingen gaan doen waarvan je dacht dat je ze niet (of niet meer) kon. Of die je bewust vermeed. Zo oefen je bewegingsmoed. En blijf je bewegingsspectrum breed en divers. En kun je adequaat reageren op wat er dagelijks zoal gebeurt.                                          

Een uitdaging aan gaan – midden / gevorderd
Iets lastigs onder de knie krijgen geeft zelfvertrouwen en innerlijke rust. Met dit toegenomen zelfvertrouwen neemt ook je bewegingsmoed en veerkracht toe. Zo verruim je stap voor stap je mogelijkheden En wordt het onmogelijke mogelijk.                                     

Slimme kracht – gevorderd
Weten hoe je beweegt en je kracht het beste in kunt zetten maakt dat je het lang vol kunt houden en sterk wordt.  Door technieken te gebruiken als push and pull (duwen en trekken met de handen en voeten tegen de vloer of een ander onbeweeglijk oppervlak) creëer je kracht van binnen. Door te verlengen in tegengestelde richting creëer je ruimte wat de druk en spanning in het lichaam verlaagt. Zo ontstaat doelgerichte en efficiënte kracht.